Ga naar hoofdinhoud

Deze zomer uw motorrijbewijs halen

Wanneer u het beste begint met motorrijlessen

Beginnen met het nemen van motorrijlessen is natuurlijk heel spannend. Vooral wanneer u nog weinig of geen ervaring heeft. De eerste keer dat u met een hittegolf of met een sneeuwbui gaat rijden zal flink wennen zijn. Dus hoe kiest u nu het beste seizoen om motorrijlessen te nemen? In dit blog vertellen wij u graag wat onze bevindingen zijn, waarom kiest u voor motorrijlessen in de zomer of in de winter?

Motorrijlessen tijdens de zomer

Stel voor dat u begint met motorrijlessen nemen in de zomer, dan heeft u het grote voordeel dat het op de wegen een stuk rustiger is. Kinderen, middelbare scholieren en studenten hebben zomervakantie en worden niet gebracht en opgehaald. Daarnaast nemen ook veel ouders vrij om samen met de kinderen op vakantie te gaan. Juist doordat er minder fietsers en auto’s op de wegen zijn kan dit prettiger voor u voelen wanneer u net begint. Ook blijft het langer licht tijdens de avonden, hierdoor is het mogelijk om na school- of werktijd te lessen.

Motorrijlessen tijdens de winter

Begint u met rijlessen nemen in de winter? Dan heeft u als grote voordeel dat u gelijk begint met het meest pittige gedeelte. U krijgt tijdens de winter veel te maken met lastige weersomstandigheden. Wel moet u zich ook afvragen of u zelf überhaupt, na het behalen van het motorrijbewijs, ook in de winter wilt gaan rijden? Bent u dit wel van plan, dan is een stukje van de winter meemaken juist een verstandige keuze. Gaat u liever niet rijden tijdens de winter? Dan kunt u er beter voor kiezen om te lessen tijdens de seizoenen dat u ook echt op de weg bent na het behalen van het motorrijbewijs.

Wat is de beste optie

Er is niet één beste seizoen om te beginnen met motorrijlessen nemen. Het beste kunt u de rijlessen verspreiden over een langere tijd. Zodat u minstens elk obstakel (weer, drukte, rust, donker en licht) heeft meegemaakt. Probeer goed met uw rij-instructeur verschillende momenten te kiezen. Voor meer informatie kunt u kijken op deze website. Heeft u goede tips voor het beste moment om motorrijlessen te nemen? Deel het met ons!
Motorrijbewijs halen

Back To Top