Ga naar hoofdinhoud
Auto-onderhoud

Zo zorg je ervoor dat je auto goed onderhouden blijft

Het onderhouden van je auto is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in topconditie blijft. Auto-onderhoud voorkomt problemen op de weg, verlengt de levensduur van je auto en vermindert je brandstofkosten. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om je auto te onderhouden, zonder dat je hier meteen voor naar een garage hoeft. Zo hou je zelf de wagen in goede conditie, en hoef je alleen jaarlijks voor een beurt naar de garage. Dit bespaart je naast tijd ook geld en onvoorziene situaties.

Auto-onderhoud

Hou de vloeistoffen in de gaten

In de auto zitten verschillende vloeistoffen, zoals koelvloeistof, olie en remvloeistof. Deze kun je gemakkelijk zelf controleren door de motorkap open te doen en het peil te bekijken. Alle vloeistoffen zijn zelf bij te vullen, alleen wordt de remvloeistof vaker door de garage gedaan omdat deze op een andere plek zit. Vul de vloeistoffen bij, maar let er wel op dat de motor koud is en je de juiste vloeistof in de juiste opening doet. Door de vloeistoffen regelmatig bij te vullen voorkom je dat de motor oververhit raakt of beschadigd door gebrek aan olie.

Ververs de filters en banden op tijd

Ververs regelmatig je luchtfilter, olie- en koolstoffilter om ervoor te zorgen dat je motor goed werkt. Wanneer deze filters vies zijn, hoopt stof zich op in de motor en andere plekken van de auto. Na verloop van tijd zorgt dit voor schade aan de onderdelen van je auto. Daarnaast houdt het interieurfilter vieze geurtjes uit de auto. De banden zorgen ervoor dat je veilig op de weg kunt rijden. Door regelmatig de bandenspanning te controleren en het profiel te checken, zorg je ervoor dat je voldoende grip houdt op de weg. Ook kost het de auto minder kracht om te rijden, wat weer brandstof scheelt.

Back To Top