Ga naar hoofdinhoud
motorrijschool

Zo kies je de juiste motorrijschool

Snel met je motor de weg op

Natuurlijk is een auto handig om van punt A naar punt B te komen, maar een motor is natuurlijk veel stoerder en leuker om op te rijden. Bovendien kun jij met een motor voortaan gewoon langs de files heen rijden! Als je je motorrijbewijs wilt behalen, is het belangrijk om eerst een aantal rijlessen te nemen. Vijfde Versnelling vertelt je graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van een motorrijschool.

Een fijne instructeur

Een slechte rijschool en instructeur zijn vaak de reden dat mensen stoppen met hun motorrijlessen. Hartstikke zonde van de tijd en het geld dat zij al aan de lessen kwijt zijn geraakt! Door vooraf goed onderzoek te doen naar je rijschool kun je dit voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar:

  • Reviews van eerdere klanten
  • Heb je een klik met de instructeur?
  • De gebruikte lesmethode

Grotere rijscholen hebben vaak meerdere instructeurs beschikbaar. Dat is erg handig, omdat je daardoor vaker kunt lessen. Ook kun je bij een grotere rijschool eventueel wisselen van instructeur als blijkt dat het toch niet helemaal klikt.

De locatie

Het is een beetje een open deur, maar natuurlijk is het allereerst belangrijk om rekening te houden met de locatie van de rijschool. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Amersfoort? Zoek dan via Google naar een motorrijschool in Amersfoort. Vraag een proefles aan en kijk of deze rijschool bij jou past.

Lestijden

Waarschijnlijk heb je het op doordeweekse dagen tijdens kantooruren druk met werk of studie. Daarom is het fijn om een rijschool te kiezen waar je ook in de avonden en in het weekend kunt lessen. Vraag van tevoren wat de mogelijkheden zijn qua lestijden en hoeveel lessen je in de week kunt volgen bij deze rijschool.

De materialen

Natuurlijk is het niet nodig om meteen op de allernieuwste Ducati te gaan lessen. Maar het is wel heel belangrijk dat de motor waar je tijdens je lessen op rijdt veilig en betrouwbaar is. Vraag ook of het mogelijk is om een motorpak te lenen bij je rijschool. Zo hoef je pas je eigen motorpak aan te schaffen als je je rijbewijs ook echt in bezit hebt.

motorrijschool

Back To Top