Ga naar hoofdinhoud

Zo haal je alles uit je rijlessen in Eindhoven

Haal het maximale uit je rijles

Wil jij binnenkort gaan beginnen met rijlessen? Rijschool Vijfde versnelling geeft je graag tips om jouw
rijlessen in Eindhoven maximaal te benutten. Je leest er meer over in dit blog.

Kies de juiste rijschool

De eerste stap is het selecteren van een geschikte rijschool. Zoek via internet eens naar een rijschool in de buurt van Eindhoven die een hoog slagingspercentage heeft. Ook de ervaringen van eerdere klanten zijn belangrijk. Op Google vind je bij veel rijscholen reviews waar je deze ervaringen kunt lezen. Neem vervolgens een proefles om er achter te komen of de rijschool bij je past. Bij rijscholen is de goedkoopste optie lang niet altijd de beste. Rijscholen met lagere lesprijzen bieden soms onvolledige lespakketten, gebruiken niet de juiste lesmethode of scholen hun instructeurs onvoldoende bij.

Neem wekelijks een rijles

Zorg dat er bij het plannen van je rijlessen geen grote gaten ontstaan in je lesrooster. Wanneer je een aantal weken niet gaat rijlessen, dan zul je merken dat je de opgedane kennis alweer deels verloren bent. Dat is natuurlijk zonde van het geld dat je hebt uitgegeven aan de eerdere rijlessen!

Volg rijlessen onder verschillende omstandigheden

Probeer je lessen niet wekelijks op hetzelfde tijdstip te laten plaatsvinden, maar zorg voor variatie in de dag en het tijdstip. Hierdoor kom je tijdens je rijlessen in verschillende verkeerssituaties terecht. Plan bijvoorbeeld eens een les in de avond als het donker is, of tijdens de spits. Als je al deze verkeerssituaties al een keer hebt meegemaakt dan kom je tijdens je examen niet voor verrassingen te staan.

Kijk televisieprogramma’s over autorijden

Er komen op televisie meer dan genoeg programma’s over autorijden voorbij. Denk hierbij aan ‘Blik op de weg’, ‘De slechtste chauffeur van Nederland’ en ‘Wegmisbruikers’. Deze programma’s zijn niet alleen leuk om te kijken, ze zijn ook nog eens ontzettend leerzaam! Je moet natuurlijk geen voorbeeld nemen aan deze chauffeurs, maar je kunt er juist van leren hoe je niet moet autorijden. Je ziet deze chauffeurs soms de raarste capriolen uithalen, van bumperkleven, rechts inhalen tot aan onnodig links rijden. Dat is een goede reminder voor jou wanneer je de volgende keer weer in de auto zit!

Back To Top