Ga naar hoofdinhoud
Elektrische BMW i laadpaal

Welke laadpaal voor een elektrische BMW?

Een laadpaal voor je elektrische BMW

Heb je een elektrische of een hybride BMW? Dit automerk heeft verschillende elektrische en hybride auto’s op de markt gebracht. Wat is nu handiger dan deze auto bij je thuis te kunnen opladen? Wanneer je al eens online hebt rondgekeken, merk je dat er veel verschillende opties zijn betreft laadpalen voor BMW. Welke laadpalen geschikt zijn en waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een laadpaal vertellen we je in dit blog.

Wat voor laadpaal is geschikt?

Voor elk type BMW is er een andere laadpaal en laadkabel. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen laadpalen voor een BMW i3, i4, i8 en iX3. De meeste elektrische BMW auto’s kunnen maximaal met 7,4KW op 1 fase of 11KW 3 fase laden. Dit vertaald zich in maximaal 32 Ampere. Een normale huisaansluiting heeft of een 1 fase met 35 of 40 Ampere of een aansluiting met 3 fase 25 Ampere. Als je dan je BMW laadpaal thuis aansluit zal deze dus bij een 3 fase aansluiting te veel vermogen nodig hebben en bij een 1 fase aansluiting bijna al het beschikbare vermogen gebruiken. Je kunt dan ook het beste een 7,4KW of 11KW laadpaal met Dynamic Load Balancing nemen. Dit zorgt ervoor dat er geen overbelasting optreedt wanneer u thuis zowel uw laadpaal gebruikt als bijvoorbeeld uw oven.

Laadpaal, laadkabel, laadpas en beheer

Naast een laadpaal en laadkabel zijn er verschillende andere onderdelen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een laadpas en aan het beheer van uw laadpaal. Bij veel leveranciers van BMW laadpalen kun je terecht voor het complete pakket. Zo weet je zeker dat alle onderdelen bij elkaar passen. Meer weten over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal? Lees dan ook eens ons andere blog over laadpalen.

Back To Top