Ga naar hoofdinhoud

De taxichauffeur: dit wist u nog niet over dit beroep!

Feiten over taxichauffeurs

Overweegt u binnenkort een taxi te boeken? Indien u wel eens met de taxi reist, gaat u vast wel eens met uw chauffeur in gesprek. Dit is niet enkel gezellig voor u, maar ook voor de chauffeur. Toch zijn er dingen die u vast nog niet wist over taxichauffeurs. In dit blog beantwoorden wij enkele vragen die u wellicht heeft. Lees verder om meer te weten te komen over de taxichauffeur!

Hoeveel verdient een taxichauffeur?

Een taxichauffeur heeft er aan het einde van zijn dag vele kilometers opzitten. Wellicht meer dan u denkt. Een professionele taxi service rijdt met een taxi tot wel 50.000 km per jaar. Dit is omgerekend al snel 100 km op een dag. Toch staat een chauffeur vaak stil. Met name wanneer er op een klant gewacht moet worden. Dit zorgt er ook voor dat de omzet van de chauffeur daalt. Niet elke chauffeur rijdt 5,5 uur op een dag en neemt hierbij een pauze. Echter is dit wel verplicht volgens de wettelijke regels. Als een taxichauffeur is aangesloten bij een professioneel taxibedrijf, verdient deze zo’n €21,87 per rit. Echter wordt hier nog geld vanaf gehaald. Zo moeten de verzekeringen, belastingen, benzine en afschrijving van de auto worden betaald. Hoe meer kilometers een auto maakt, des te minder de auto waard wordt. Als alle bedragen van de inkomsten zijn afgetrokken, verdient een chauffeur
11 euro per uur. Een taxichauffeur werkt per jaar vaak 2.600 uur. Meer dan 40 uur per week dus zelfs.

Welke opleiding heeft een taxichauffeur?

Wanneer u met een betrouwbare taxichauffeur te maken heeft, is er ook sprake van dat deze een opleiding heeft gevolgd. Voordat een chauffeur de weg op mag, dient deze aan belangrijke eisen te voldoen. Zo moet deze beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook dient de taxichauffeur een chauffeurspas te behalen binnen de opleiding. Wanneer de taxichauffeur eindexamen doet, moet de chauffeur bewijzen dat hij iemand naar de juiste plek van bestemming kan vervoeren.

Hoe ziet een dag van een taxichauffeur eruit?

Een doorsnee dag van een taxichauffeur is een dag waarop hij of zij met diverse situaties te maken krijgt. Niet elke persoon gaat respectvol met een ander om. Een taxichauffeur maakt geregeld mee dat een klant respectloos is of niet goed gehumeurd is. Soms is hierbij zelfs sprake van geweld en intimidatie. Dit heeft veel impact op een taxichauffeur. Uw toekomstige chauffeur is wellicht wel een keer mishandeld door een klant, omdat deze het tarief niet wilde betalen. Behandel een chauffeur dan ook altijd met respect wanneer u gebruik maakt van de taxi.

Ga op zoek naar een professionele taxi service!

Wenst u meer te weten over de eisen van taxichauffeurs of wilt u een taxi boeken bij een betrouwbare taxi service? Ga dan op zoek naar een professioneel taxibedrijf. Via Google kunt u zien welke taxibedrijven er bij u in de omgeving actief zijn en zo contact opnemen. Wij wensen u alvast een fijne taxirit toe!

Back To Top