Ga naar hoofdinhoud
alcoholtester

Nieuwe auto? Deze 5 dingen zijn handig om in je auto te hebben liggen

Handige dingen in de auto in het buitenland

Wie al enige jaren in dezelfde auto rondrijdt, heeft er vele spullen in liggen die altijd handig zijn om bij je te hebben. Maar als je een nieuwe auto koopt, of een leaseauto krijgt van de zaak, kun je in sommige gevallen nog wel eens misgrijpen als het gaat om dingen die je eigenlijk altijd bij je wil of moet hebben. Lees daarom hieronder meer over de 5 dingen die handig zijn om in je auto te hebben liggen En vooral ook waarom dat soms nog is.

Ding 1: ijskrabber

Als automobilist weet je dat je altijd een ijskrabber in de auto moet hebben. Als het vriest, dan moet je voordat je gaat rijden je meestal de bevroren ruiten van je auto schoonkrabben. Doe je dat niet, dan loop je het risico op een stevige boete. En voor dat klusje heb je een ijskrabber nodig. Het zijn kleine gereedschappen die je meestal standaard in de auto hebt liggen.

Ding 2: veiligheidsvestje

Bij pech onderweg is het verstandig om altijd een reflecterend veiligheidsvestje, of hesje, bij je te hebben. Je valt dan op als je naast je auto staat. In Nederland is het gebruik van een veiligheidsvest overigens niet verplicht. In Frankrijk is dat bijvoorbeeld wel. Maar doe nu verstandig: zorg dat je het altijd in de auto hebt liggen.

Ding 3: gevarendriehoek

In Nederland hoef je geen gevarendriehoek in de auto te hebben. Wel moet je naderende bestuurders op tijd waarschuwen als je auto een obstakel vormt op de weg. Dit gaat natuurlijk het beste met de gevarendriehoek en/of knipperende waarschuwingslichten. Neem dat ding daarom vooral wel mee in je auto.

Ding 4: verbanddoos

Is een verbanddoos verplicht om bij je te hebben in de auto? In Nederland niet, maar in België, Oostenrijk, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië en Wit-Rusland wel. Je kunt hem dus maar beter in de auto leggen.

Ding 5: alcoholtester

Houdt je wel van een drankje en doe je dat soms ook voor het autorijden? Dan kun je maar beter een alcoholtester bij je hebben. Zeker als je vaak naar Frankrijk rijdt, daar was het tot voor kort zelf verplicht. Sinds mei 2020 is het in Frankrijk niet meer verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben. Wel is het nog steeds aan te raden om een alcoholtest bij je te hebben. Je eigen alcoholtesters zijn alleen nodig voor eigen gebruik. Als je in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, worden de alcoholtesters van de politie gebruikt. Je kunt je eigen alcoholtester hier bestellen

Meer weten over wat handig is in de auto? Neem dan even contact met ons op.

Back To Top