Ga naar hoofdinhoud
laadpaal aan huis

Laadpaal aan huis? Let op deze punten!

Waar u op moet letten bij een laadpaal aan huis

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een elektrische of hybride auto en kopen daar dan ook een laadpaal bij. Dat is heel verstandig, want er zitten veel voordelen verbonden aan een laadpaal aan huis. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of de auto wel veilig geparkeerd staat en kan uw auto gewoon ‘s nachts opladen terwijl u slaapt. Kiest u er ook voor om thuis een laadpaal te laten installeren? Dan zijn er een paar punten om rekening mee te houden. Vijfde versnelling vertelt u er graag meer over, lees snel verder!

De locatie van de laadpaal

Het is handig om vooraf goed te bedenken waar u de laadpaal precies wilt laten plaatsen. Wilt u de auto op uw oprit opladen of op een andere plek op uw terrein? Zorg er ook voor dat de laadpaal aan de juiste kant wordt bevestigd, zodat u met de stekker altijd gemakkelijk de laadaansluiting van uw auto kunt bereiken. De plek waar de stekker in de auto gaat verschilt per auto, zorg daarom dat u dit vantevoren heeft uitgezocht. Bij de Nissan Leaf zit het laadpunt bijvoorbeeld in de neus, terwijl deze bij een Tesla achterin zit.

Hoeveel auto’s wilt u opladen?

Een tweede punt om rekening mee te houden is hoeveel auto’s u wilt opladen. Heeft u bijvoorbeeld twee auto’s met een laadmogelijkheid? Bedenk dan of u deze tegelijkertijd op wilt laden of één voor één. Zo weet u hoeveel laadpalen u nodig heeft. Ook is het onhandig om de auto’s van plek te moeten verwisselen wanneer u maar één laadpaal aanschaft voor meerdere auto’s.

Hoeveel kilowatt heeft uw auto nodig?

Ook niet onbelangrijk is het vermogen dat uw auto nodig heeft om op te laden. Wanneer u kiest voor een laadpaal met een lager vermogen, kan het erg lang duren voordat uw auto helemaal is opgeladen, in sommige gevallen zelfs wel 24 uur! Ook zijn er laadpalen met verschillende fase aansluitingen. Zorg ervoor dat deze altijd klopt bij de aansluiting die uw auto nodig heeft.

laadpaal aan huis

Back To Top