Ga naar hoofdinhoud
auto WOK-status

Wat kunt u met een auto met een WOK-status?

Uw mogelijkheden met een auto met een WOK-status

Heeft uw auto een WOK-status gekregen van de RDW? Dan heeft u hiermee een aantal mogelijkheden, u kunt hem bijvoorbeeld verkopen aan een autosloperij in Amsterdam. In dit blog vertellen we u meer over de WOK-status en over de mogelijkheden met uw niet werkende auto.

WOK-status, wat is dat?

WOK staat voor ‘wacht op keuring’. Een auto krijgt een WOK-status wanneer hij opnieuw gekeurd moet worden, bijvoorbeeld wanneer hij beschadigd is of na een ongeluk. Een WOK-status kan worden opgelegd door de politie, de RDW of een schade-expert. Het is in Nederland niet toegestaan om met een auto met een WOK-status op de openbare weg te rijden, met uitzondering van een ritje naar het dichtstbijzijnde keuringsstation.

Mag u een auto met een WOK-status verkopen?

Het is in Nederland wettelijk toegestaan om een auto met een WOK-status te verkopen. Als verkoper bent u in dat geval wel verplicht om de reparatiekosten van de auto op u te nemen en de auto opnieuw laten keuren door de RDW. Dat is natuurlijk een heleboel werk, en bovendien kan dit proces flink in de kosten gaan lopen. Hierdoor kan het zijn dat u niet veel geld meer overhoudt aan uw auto met WOK-status.

Uw WOK-auto verkopen aan een autosloperij

In veel gevallen is een WOK-auto in dergelijke mate beschadigd dat deze rijp is voor de sloop. In dat geval kunt u uw auto verkopen aan een autosloperij. Wanneer u uw auto verkoopt aan een autosloperij, dan hoeft u hem niet te laten repareren of keuren en krijgt u er alsnog een mooi bedrag voor. Een autosloperij zorgt ervoor dat uw WOK-auto op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt tot bruikbare grondstoffen. Ook worden de bruikbare onderdelen uit de auto verwijderd en opnieuw gebruikt in andere auto’s.

Back To Top