Theorie Auto
Dit is het eerste examen dat je moet afleggen om je rijopleiding goed te kunnen volgen . En voordat je de Tussentijdse Toets kunt doen, moet je eerst het theorie examen behaald hebben.
Je kunt aan de theorie beginnen voordat je met rijlessen begint , maar beter is het om alvast te beginnen met je rijopleiding en in het begin van je opleiding de theorie te halen. Je krijgt van je instructeur alvast wat praktische uitleg en verkeersinzichtelijke tips, waardoor je de theorie beter begrijpt , vooral de vragen over de gevaarherkinning en het leren dus makelijker gaat.
De kosten voor het theorie examen bedragen € 33,00 incl. reserverings kosten.
Heb je moeite met concentreren, dan kun je ook een individueel examen aanvragen. Dit examen kost extra!
Ben je klaar voor het theorie examen dan kunnen wij een theorie examen voor je aanvragen.
Voor alle prijzen klik hier.
Sinds 1-1-2013 zijn alle examens van het CBR zonder Btw
Daarom wordt het examen bedrag gesplitst in twee gedeelten , het examen zonder Btw en het kosten gedeelte incl. 21 % Btw
Tussen Tijdse Toets
Deze toets is bedoeld om inzicht te krijgen in je vorderingen.
- Lig je op schema met je lessen?
- Wat zijn je zwakke en sterke punten?
- Hoe vergaat het jou de twee bijzondere manoeuvres te doen?
- Er kunnen vragen worden gesteld over de auto.
- Kun je een kenteken lezen op een afstand van 25 meter (ogen test ).
Je kunt voor het eerstvolgende examen vrijstelling krijgen voor de bijzondere manoeuvres als je ze goed en veilig hebt uitgevoerd. Voor de TTT moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Uiteraard moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien.
Na de toets volgt er een evaluatie over jouw examenrit, worden de volgende punten aangekaart en krijg je een advies mee waaraan je nog moet werken of wat juist al erg goed is. Na deze evaluatie wordt het zelfreflectieformulier doorgenomen om te kijken hoe je er zelf over denkt en of dat overeenkomt met het beeld wat de examinator van je heeft. Het telt niet mee maar zegt wel wat over jezelfbeeld .
Bijvoorbeeld:
- Hoe is je kijkgedrag of je plaats op de weg?
- Hoe benader je een kruispunt of een zijstraat?.
- Kijk je voldoende vooruit?
- Kun je anticiperen op het rijgedrag van andere weggebruikers ?
- Kun je veilig in- en uitvoegen?
- Hoe is je kijkgedrag bij zijdelingse verplaatsingen?
- Etc.
De bijzondere manoeuvres zijn :
- De stopopdracht
- De omkeeropdracht
- De parkeeropdracht
- De hellingproef
Veilig rijden
Veilig rijden is een van de belangrijkste speerpunten van Vijfde Versnelling. Onze instructeurs zullen er alles aan doen om jou af te leveren als een competente en veilige chaufeur, die rekening houdt met alle andere weggebruikers.
In Europa telt Nederland het minste aantal verkeersslachtoffers. Maar elk verkeersslachtoffer is er een teveel. Alleen met het halen van je rijbewijs ben je er niet. Het vraagt van jou ook verantwoordelijkheidsgevoel, sociaal gedrag en begrip voor je medeweggebruikers. Bedenk dat je voor vijf jaar een proefrijbewijs hebt.
Zie voor overige informatie Rijvaardigheids- en Veiligheidstraining.