Ga naar hoofdinhoud
rijschool

De spookverhalen van het afrijden

Goed voorbereiden met de rijschool in Aalst

Er gaan veel spookverhalen rond over het rijexamen. Dit zijn vaak goedbedoelde tips voor degene die moet afrijden, bijvoorbeeld van opa, van een tante of van de vrienden van je ouders. Maar geloof niet alles wat er gezegd wordt over het rijexamen. Het belangrijkste wat jij moet weten is dat je de regels kent en de verkeerssituaties goed weet in te schatten. De rijschool zorgt er sowieso voor dat jij goed voorbereid aan je examen begint. In dit blog zullen wij enkele van de meest bekende goedbedoelde tips opnoemen die je met een korreltje zout kan nemen. Wie weet helpt dit jou met jouw rijexamen!

Een korreltje zout

Enkele van de meest voorkomende goedbedoelde tips van ouders, ooms, tantes, vrienden en kennissen zijn tips om je minder zenuwachtig te maken. Maar deze tips geven je juist meer redenen om met nog meer spanning het rijexamen in te gaan. Deze tips kun je dus met een korreltje zout nemen:

  • De eerste keer zak je toch
  • Je moet overdreven in de spiegels en om je heen kijken
  • Met opvallende sieraden leid je de examinator af
  • Wanneer je net iets te snel rijdt kun je niet zakken omdat je te langzaam hebt gereden
  • Je moet altijd van te voren zeggen dat je zenuwachtig bent

Waar komen deze tips vandaan?

Veel van deze goedbedoelde tips komen van mensen die al eens eerder zijn gezakt en hier een negatieve ervaring aan over hebben gehouden. Wanneer het woord ‘gezakt’ valt tijdens het gesprek is het vaak lastig om de rest van het gesprek goed te onthouden. Daarom worden er vaak ‘waarschijnlijkheden waarom ik gefaald ben’ bedacht en doorverteld als tips.

De examinator is ook maar een mens

Het beeld wat de meeste mensen van een examinator hebben, is in veel gevallen niet juist. Ze zullen je heus niet voor een klein foutje laten zakken. Er wordt gekeken naar het gehele examen. Maak je wel veel fouten of heb je geen goede controle over het stuur? Dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je het rijexamen over moet doen. Dit helpt jou om nog beter te worden! Door een goede rijschool word je echt wel goed voorbereidt. Heb jij tips of verhalen die je graag met ons wilt delen? Laat jouw bericht dan hier achter.

Back To Top