06-58760379

Slide background
Slide background
Slide background

De taxichauffeur: dit wist u nog niet over dit beroep!

Feiten over taxichauffeurs

Overweegt u binnenkort een taxi te boeken? Indien u wel eens met de taxi reist, gaat u vast wel eens met uw chauffeur in gesprek. Dit is niet enkel gezellig voor u, maar ook voor de chauffeur. Toch zijn er dingen die u vast nog niet wist over taxichauffeurs. In dit blog beantwoorden wij enkele vragen die u wellicht heeft. Lees verder om meer te weten te komen over de taxichauffeur!

Hoeveel verdient een taxichauffeur?

Een taxichauffeur heeft er aan het einde van zijn dag vele kilometers opzitten. Wellicht meer dan u denkt. Een professionele taxi service rijdt met een taxi tot wel 50.000 km per jaar. Dit is omgerekend al snel 100 km op een dag. Toch staat een chauffeur vaak stil. Met name wanneer er op een klant gewacht moet worden. Dit zorgt er ook voor dat de omzet van de chauffeur daalt. Niet elke chauffeur rijdt 5,5 uur op een dag en neemt hierbij een pauze. Echter is dit wel verplicht volgens de wettelijke regels. Als een taxichauffeur is aangesloten bij een professioneel taxibedrijf, verdient deze zo’n €21,87 per rit. Echter wordt hier nog geld vanaf gehaald. Zo moeten de verzekeringen, belastingen, benzine en afschrijving van de auto worden betaald. Hoe meer kilometers een auto maakt, des te minder de auto waard wordt. Als alle bedragen van de inkomsten zijn afgetrokken, verdient een chauffeur
11 euro per uur. Een taxichauffeur werkt per jaar vaak 2.600 uur. Meer dan 40 uur per week dus zelfs.

Welke opleiding heeft een taxichauffeur?

Wanneer u met een betrouwbare taxichauffeur te maken heeft, is er ook sprake van dat deze een opleiding heeft gevolgd. Voordat een chauffeur de weg op mag, dient deze aan belangrijke eisen te voldoen. Zo moet deze beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook dient de taxichauffeur een chauffeurspas te behalen binnen de opleiding. Wanneer de taxichauffeur eindexamen doet, moet de chauffeur bewijzen dat hij iemand naar de juiste plek van bestemming kan vervoeren.

Hoe ziet een dag van een taxichauffeur eruit?

Een doorsnee dag van een taxichauffeur is een dag waarop hij of zij met diverse situaties te maken krijgt. Niet elke persoon gaat respectvol met een ander om. Een taxichauffeur maakt geregeld mee dat een klant respectloos is of niet goed gehumeurd is. Soms is hierbij zelfs sprake van geweld en intimidatie. Dit heeft veel impact op een taxichauffeur. Uw toekomstige chauffeur is wellicht wel een keer mishandeld door een klant, omdat deze het tarief niet wilde betalen. Behandel een chauffeur dan ook altijd met respect wanneer u gebruik maakt van de taxi.

Ga op zoek naar een professionele taxi service!

Wenst u meer te weten over de eisen van taxichauffeurs of wilt u een taxi boeken bij een betrouwbare taxi service? Ga dan op zoek naar een professioneel taxibedrijf. Via Google kunt u zien welke taxibedrijven er bij u in de omgeving actief zijn en zo contact opnemen. Wij wensen u alvast een fijne taxirit toe!

Zo vindt u het juiste taxibedrijf in Nijmegen

Taxibedrijf Nijmegen

Wilt u een snelle en comfortabele taxirit in de regio Nijmegen reserveren? Bent u bijvoorbeeld van plan om een mooi festival te bezoeken? Of heeft u een zakelijke afspraak waar u snel en gemakkelijk heen gebracht wilt worden? Ga dan op zoek naar een betrouwbaar taxibedrijf in de regio Nijmegen. Een taxibedrijf kan u snel van A naar B brengen, zonder dat u zich ergens druk over hoeft te maken. Maar hoe kunt u nu het gewenste taxibedrijf bij u in de buurt vinden? In dit blog geven wij u graag tips. Wij vertellen bijvoorbeeld waar u op moet letten wanneer u een taxibedrijf zoekt. Benieuwd geworden naar onze tips? Lees dan snel verder!

Een transparant taxibedrijf

Een betrouwbaar taxibedrijf is meestal ook een transparant taxibedrijf. Dat betekent dat zij alle informatie duidelijk naar u als klant communiceren. De meeste taxibedrijven hebben tegenwoordig een website waarop alle nodig informatie te vinden is. Hier vindt u bijvoorbeeld de mogelijkheden op het gebied van vervoer die zij aanbieden en de tarieven die zij daarvoor rekenen. Om het voor u nog laagdrempeliger te maken, is het bij sommige taxibedrijven mogelijk om via de website een taxi te reserveren. Makkelijker kan het bijna niet! Ga daarom op zoek naar een transparant taxibedrijf in Nijmegen.

Dag en nacht bereikbaar

Naast transparant is een goed taxibedrijf ook 7 dagen per week bereikbaar. U wilt immers dat u uw vertrouwde taxi op elk moment van de dag kunt inschakelen voor een veilige rit. Of dat u nu ‘s nachts terug naar huis wilt van een feestje in Nijmegen of dat u een rit naar de luchthaven wenst, bij een goed taxibedrijf is het allemaal mogelijk. Gelukkig zijn er in de regio Nijmegen zeker wel taxibedrijven die 24/7 voor u klaarstaan.

Veilige wagens

Tot slot maakt een goed taxibedrijf gebruik van veilige en comfortabele wagens. Op de website van een taxibedrijf kunt u vaak checken met wat voor auto’s het taxibedrijf rondrijdt. Heeft het bedrijf een wagenpark met mooie, luxe en betrouwbare auto’s? Dan bent u aan het juiste adres! Benader het taxibedrijf in Nijmegen en reserveer direct.

Reserveer uw taxirit in Nijmegen

Heeft u met onze hulp een betrouwbaar taxibedrijf kunnen vinden in de regio Nijmegen? Wij hopen het van harte. Reserveer direct uw gewenste taxirit naar het festival of uw zakelijke afspraak. Voor meer informatie over het taxibedrijf gaat u naar de website of neemt u direct contact met hen op. Wij wensen u een fijne en comfortabele reis in Nijmegen!

Wijziging verkeersborden

Nieuwe borden en andere verkeerstips

http://www.rijkswaterstaat.nl/images/Flyer%20vaste%20uitwijkroutes_tcm174-189614.pdf

Wijziging verkeersregels per 1 april 2008

In het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RW 1990) staan de gedragsregels in het verkeer, de verkeersborden en de verkeerstekens op het wegdek. Af en toe veranderen er regels of worden ze duidelijker opgeschreven als er misverstanden over blijken te bestaan. In een actuele aanpassing van het RNA/ 1990 staan wijzigingen die op 1 april 2008 ingaan en ook een aantal wijzigingen die pas in de loop van volgend jaar ingaan. Aan de laatste zal tegen die tijd aandacht aan worden besteed. De belangrijkste wijzigingen die op1 april 2008 ingaan staan hieronder.