06-58760379

Slide background
Slide background
Slide background

5 redenen voor een elektrische auto

5 redenen voor een elektrische auto

Hierom koop je een elektrische auto

Sta je op het punt een nieuwe auto te kopen? Ga dan eens voor een elektrische auto. Met een elektrische auto profiteer je namelijk van veel voordelen. Benieuwd welke voordelen dat zijn? Lees dit blog en laat je inspireren!

1. Je bespaart geld

Als jij ervoor kiest om een elektrische te auto te nemen als volgende bolide, zul je aardig wat kosten besparen. Een elektrische auto is gemiddeld dan wel iets duurder dan een benzineauto, maar daar staat wel tegenover dat het opladen van een elektrische auto goedkoper is dan benzine. Het kost je dus minder geld om dezelfde afstand af te leggen. Daar komt bovenop dat een elektrische auto goedkoper is in onderhoud.

2. Minder onderhoud

Niet alleen is een elektrische auto goedkoper in onderhoud, hij vergt ook nog eens minder onderhoud. Dit komt doordat de aandrijving van een elektrische auto heel eenvoudig is. Omdat een elektrische wagen weinig mechanische en draaiende onderdelen heeft, zijn er maar weinig onderdelen die voor slijtage zorgen. Daarnaast zorgt een lage temperatuur ervoor dat er geen trillingen in de motor zijn.

3. Veilig de weg op

Een elektrische auto rijdt simpelweg veiliger. De wagens hebben een lager zwaartepunt, een betere kreukelzone, minder vaak kortsluiting en een lager brandgevaar. En uiteraard bevat een elektrische auto geen explosieve vloeistoffen.

4. Eenvoudig opladen aan huis

Als je een benzine auto hebt, is tanken niet alleen relatief duur, maar je moet er ook nog eens de deur voor uit. Als je een elektrische auto hebt, kun je ook nog een laadpaal voor in of aan huis aanschaffen. Zo laad je thuis eenvoudig de auto op terwijl je slaapt. Ga je de weg op? Dan laad je de auto eenvoudig op bij een openbaar oplaadpunt. Je hebt hier alleen maar een pas voor nodig die je eenvoudig aanvraagt.

5. Milieuvriendelijk

Het laatste pluspunt van de elektrische auto is het feit dat het velen malen beter is voor het milieu dan een benzineauto. Heb je zonnepanelen op het dak? Dan kun je de auto ook nog thuis opladen door middel van zonne-energie. Ook is de elektrische auto tijdens het rijden volledig CO2 en uitlaatgas vrij.

Meer weten over de voordelen van elektrische rijden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je met alle plezier verder.

Meer klanten voor uw rijschool dankzij laadpalen voor bedrijven

Laadpalen als milieuvriendelijk gebaar

Steeds meer mensen rijden met een elektrische auto. Zo gaan ook steeds meer rijscholen over op auto’s die elektrisch rijden. Rn dat is goed nieuws. Maar al die auto’s moeten soms ook worden opgeladen. Daarom staan bij steeds meer rijscholen de zogenaamde zakelijke laadpalen. Zo kunnen de instructeurs hun elektrische auto opladen. Heeft u geen laadpaal bij uw rijschool staan? Wij vertellen u in dit blog waarom laadpalen voor bedrijven onmisbaar zijn voor uw rijschool.

Investeer in service

Met laadpalen voor bedrijven kunt u nieuwe klanten en instructeurs aan u binden. Het is een service waarmee ze de hele dag hun lessen en examens kunnen geven zonder extra kosten. Zo kunnen ze de auto opladen terwijl ze een theorieles geven of even pauze houden. Het is een investering die u op de korte tijd niet direct iets oplevert. Maar die goede service kan wel het verschil maken, waardoor u meer lessers en instructeurs aan u kunt binden. Zo is ook de laadpaal voor bedrijven een kleine investering die uw rijschool op de langere termijn meer kan opleveren.

Oog voor milieu

Met een laadpaal bij uw rijschool laat u zien dat u met een van oudsher milieuvriendelijk product toch wat aan het milieu wil doen. U blijft niet vastzitten in oude patronen, maar staat open voor innovatie en nieuwe oplossingen. Dat is wat u wilt uitstralen met uw rijschool. Daarnaast laat u zien dat u investeert in duurzame alternatieven. Ook dit is iets wat iedereen tegenwoordig steeds vaker meenemen bij hun afweging om voor uw kiezen. Zeker wanneer ze nog twijfelen tussen u of de concurrent kan dit net het laatste zetje zijn dat mensen over de streep trekt.

Wilt u ook een laadpaal voor bedrijven laten plaatsen bij uw rijschool? Neem dan gerust contact op met een geschikte leverancier. Wil je meer blogs over auto’s lezen? Klik dan op de link!

Gezellige uitjes in Nijmegen

Eindelijk er weer op uit

Na het lange thuis zitten is het heerlijk om er weer even tussenuit te kunnen. Natuurlijk moet u wel de corona regels in acht nemen, maar er is weer meer mogelijk! Het is zonde om hier geen gebruik van te maken. Pak dus lekker de taxi richting Nijmegen centrum en bezoek daar de leuke beurzen, markten en kringloopwinkels. In dit blog vertellen wij u meer over taxi’s en de leuke uitjes die u in Nijmegen kunt beleven.

Bezoek een van de leuke beurzen in Nijmegen

Markten en beurzen bezoeken is een heerlijk uitje om volop van te genieten. Pak de taxi richting het Jan Massinkhal en bezoek daar de spirituele-, Japanse- of sieradenbeurs. Bekijk de mooie spullen die de mensen handgemaakt hebben. Daar zit vast en zeker iets leuks voor u tussen. U kunt hier uren zoet mee zijn. Vaak zijn er ook diverse horecagelegenheden om een drankje te drinken of een hapje te eten.

Winkelen in Nijmegen Centrum

Heeft u de beurs of markt gezien? Dan kunt u overwegen om ook even Nijmegen stad in te trekken. U vindt hier diverse leuke winkels, tentjes en restaurants. U heeft uw dag in Nijmegen zo vol. De winkels variëren van gamewinkels en kledingwinkels tot interieurspullen en speelgoedwinkels. Elke doelgroep kan er hier lekker op uit.

De taxi haalt u op na de borrel

Bent u klaar met het shoppen en wordt u moe of hongerig? Ga dan langs een van de gezellige cafés of restaurantjes. Ook hier heeft u een diverse keuze uit verschillende keukens. Vraag Google Maps raad waar u naartoe moet. Heeft u lekker gegeten of een borreltje gedaan? Dan komt de taxi u graag ophalen.

Meer weten over de taxi in Nijmegen?

Heeft u een leuke dag in Nijmegen gehad en moet u voor het werk naar het buitenland? De taxi zorgt ook voor luchthavenvervoer vanaf Nijmegen. De taxi brengt u snel van Nijmegen naar het vliegveld. Heeft u nog vragen over taxivervoer rondom Nijmegen? U kunt uw vragen op deze website voor ons achterlaten.

Deze zomer uw motorrijbewijs halen

Wanneer u het beste begint met motorrijlessen

Beginnen met het nemen van motorrijlessen is natuurlijk heel spannend. Vooral wanneer u nog weinig of geen ervaring heeft. De eerste keer dat u met een hittegolf of met een sneeuwbui gaat rijden zal flink wennen zijn. Dus hoe kiest u nu het beste seizoen om motorrijlessen te nemen? In dit blog vertellen wij u graag wat onze bevindingen zijn, waarom kiest u voor motorrijlessen in de zomer of in de winter?

Motorrijlessen tijdens de zomer

Stel voor dat u begint met motorrijlessen nemen in de zomer, dan heeft u het grote voordeel dat het op de wegen een stuk rustiger is. Kinderen, middelbare scholieren en studenten hebben zomervakantie en worden niet gebracht en opgehaald. Daarnaast nemen ook veel ouders vrij om samen met de kinderen op vakantie te gaan. Juist doordat er minder fietsers en auto’s op de wegen zijn kan dit prettiger voor u voelen wanneer u net begint. Ook blijft het langer licht tijdens de avonden, hierdoor is het mogelijk om na school- of werktijd te lessen.

Motorrijlessen tijdens de winter

Begint u met rijlessen nemen in de winter? Dan heeft u als grote voordeel dat u gelijk begint met het meest pittige gedeelte. U krijgt tijdens de winter veel te maken met lastige weersomstandigheden. Wel moet u zich ook afvragen of u zelf überhaupt, na het behalen van het motorrijbewijs, ook in de winter wilt gaan rijden? Bent u dit wel van plan, dan is een stukje van de winter meemaken juist een verstandige keuze. Gaat u liever niet rijden tijdens de winter? Dan kunt u er beter voor kiezen om te lessen tijdens de seizoenen dat u ook echt op de weg bent na het behalen van het motorrijbewijs.

Wat is de beste optie

Er is niet één beste seizoen om te beginnen met motorrijlessen nemen. Het beste kunt u de rijlessen verspreiden over een langere tijd. Zodat u minstens elk obstakel (weer, drukte, rust, donker en licht) heeft meegemaakt. Probeer goed met uw rij-instructeur verschillende momenten te kiezen. Voor meer informatie kunt u kijken op deze website. Heeft u goede tips voor het beste moment om motorrijlessen te nemen? Deel het met ons!
Motorrijbewijs halen

De spookverhalen van het afrijden

Goed voorbereiden met de rijschool in Aalst

Er gaan veel spookverhalen rond over het rijexamen. Dit zijn vaak goedbedoelde tips voor degene die moet afrijden, bijvoorbeeld van opa, van een tante of van de vrienden van je ouders. Maar geloof niet alles wat er gezegd wordt over het rijexamen. Het belangrijkste wat jij moet weten is dat je de regels kent en de verkeerssituaties goed weet in te schatten. De rijschool zorgt er sowieso voor dat jij goed voorbereid aan je examen begint. In dit blog zullen wij enkele van de meest bekende goedbedoelde tips opnoemen die je met een korreltje zout kan nemen. Wie weet helpt dit jou met jouw rijexamen!

Een korreltje zout

Enkele van de meest voorkomende goedbedoelde tips van ouders, ooms, tantes, vrienden en kennissen zijn tips om je minder zenuwachtig te maken. Maar deze tips geven je juist meer redenen om met nog meer spanning het rijexamen in te gaan. Deze tips kun je dus met een korreltje zout nemen:

  • De eerste keer zak je toch
  • Je moet overdreven in de spiegels en om je heen kijken
  • Met opvallende sieraden leid je de examinator af
  • Wanneer je net iets te snel rijdt kun je niet zakken omdat je te langzaam hebt gereden
  • Je moet altijd van te voren zeggen dat je zenuwachtig bent

Waar komen deze tips vandaan?

Veel van deze goedbedoelde tips komen van mensen die al eens eerder zijn gezakt en hier een negatieve ervaring aan over hebben gehouden. Wanneer het woord ‘gezakt’ valt tijdens het gesprek is het vaak lastig om de rest van het gesprek goed te onthouden. Daarom worden er vaak ‘waarschijnlijkheden waarom ik gefaald ben’ bedacht en doorverteld als tips.

De examinator is ook maar een mens

Het beeld wat de meeste mensen van een examinator hebben, is in veel gevallen niet juist. Ze zullen je heus niet voor een klein foutje laten zakken. Er wordt gekeken naar het gehele examen. Maak je wel veel fouten of heb je geen goede controle over het stuur? Dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je het rijexamen over moet doen. Dit helpt jou om nog beter te worden! Door een goede rijschool word je echt wel goed voorbereidt. Heb jij tips of verhalen die je graag met ons wilt delen? Laat jouw bericht dan hier achter.

Welke laadpaal voor een elektrische BMW?

Een laadpaal voor je elektrische BMW

Heb je een elektrische of een hybride BMW? Dit automerk heeft verschillende elektrische en hybride auto’s op de markt gebracht. Wat is nu handiger dan deze auto bij je thuis te kunnen opladen? Wanneer je al eens online hebt rondgekeken, merk je dat er veel verschillende opties zijn betreft laadpalen voor BMW. Welke laadpalen geschikt zijn en waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een laadpaal vertellen we je in dit blog.

Wat voor laadpaal is geschikt?

Voor elk type BMW is er een andere laadpaal en laadkabel. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen laadpalen voor een BMW i3, i4, i8 en iX3. De meeste elektrische BMW auto’s kunnen maximaal met 7,4KW op 1 fase of 11KW 3 fase laden. Dit vertaald zich in maximaal 32 Ampere. Een normale huisaansluiting heeft of een 1 fase met 35 of 40 Ampere of een aansluiting met 3 fase 25 Ampere. Als je dan je BMW laadpaal thuis aansluit zal deze dus bij een 3 fase aansluiting te veel vermogen nodig hebben en bij een 1 fase aansluiting bijna al het beschikbare vermogen gebruiken. Je kunt dan ook het beste een 7,4KW of 11KW laadpaal met Dynamic Load Balancing nemen. Dit zorgt ervoor dat er geen overbelasting optreedt wanneer u thuis zowel uw laadpaal gebruikt als bijvoorbeeld uw oven.

Laadpaal, laadkabel, laadpas en beheer

Naast een laadpaal en laadkabel zijn er verschillende andere onderdelen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een laadpas en aan het beheer van uw laadpaal. Bij veel leveranciers van BMW laadpalen kun je terecht voor het complete pakket. Zo weet je zeker dat alle onderdelen bij elkaar passen. Meer weten over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal? Lees dan ook eens ons andere blog over laadpalen.

5 veelgestelde vragen over sloopauto’s

Wanneer is mijn auto rijp voor de sloop?

Een auto gaat in Nederland gemiddeld ongeveer 18 jaar mee. Per jaar worden ongeveer 230.000 auto’s afgemeld voor demontage. Een sloopauto kan (op enkele voertuigsoorten na) alleen door een RDW erkend demontagebedrijf worden gesloopt. Dat zijn in het kort enkele weetjes over de levensduur van auto’s. Maar we krijgen meer vragen binnen over het slopen van auto’s. We hebben de meeste veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Wanneer is mijn auto rijp voor de sloop?

Als uw auto nog maar € 1000,- waard is, loont het zich niet meer om een flinke schade nog te laten herstellen. Op dat moment is het beter om uw auto te verkopen aan een autosloperij.

2. Krijg ik altijd een vrijwaringsbewijs van mijn sloopauto?

Ja, als u uw auto naar een erkend RDW-sloopbedrijf brengt, wordt al het papierwerk netjes voor u geregeld. Deze bedrijven zijn gemachtigd om een kenteken over te schrijven. Let er dus altijd goed op dat u een vrijwaringsbewijs ontvangt. Zonder vrijwaringsbewijs blijft de auto op u naam geregistreerd staan. U blijft dan verantwoordelijk voor de auto. Dat kan nare gevolgen hebben.

3. Moet ik zelf de verzekering opzeggen van een sloopauto?

Ja, dit is eigenlijk het enige dat u zelf hoeft te doen. Met het vrijwaringsbewijs kunt u aantonen dat de auto niet meer in uw bezit is en kunt u de verzekering opzeggen. Hiervoor heeft ook de meldcode van de auto nodig.

4. Moet ik zelf de motorrijtuigenbelasting stopzetten?

Nee, dit gaat automatisch. Zodra u het vrijwaringsbewijs in handen heeft is de auto in het bezit van de autosloper. De Belastingdienst wordt hiervan op de hoogte gesteld en annuleert de motorrijtuigenbelasting voor u.

5. Wat is mijn sloopauto nog waard?

De vergoeding die u meestal krijg voor uw sloopauto is gelijk aan de waarde van oud ijzer. Als particulier krijgt u niet veel voor oud ijzer en ook demontagebedrijven worden er niet rijk van. Maar die hebben meestal meerdere auto’s in de aanbieding. Afhankelijk van het gewicht van uw auto kunt u gemiddeld op een bedrag tussen de € 50,- en € 125,- rekenen. Zitten er nog goede banden op? Dan is het waarschijnlijk ietsje meer. Als uw auto van een populair merk is of een of een unieke uitvoering? Dan kan deze nog waardevolle onderdelen bevatten. Het loont dan zeker de moeite om uw auto te verkopen aan een autosloperij.

Wat zijn uw ervaringen met autosloperijen? We horen ze graag van u. Laat uw bericht achter via ons contactformulier hier op de website.

Wat kunt u met een auto met een WOK-status?

Uw mogelijkheden met een auto met een WOK-status

Heeft uw auto een WOK-status gekregen van de RDW? Dan heeft u hiermee een aantal mogelijkheden, u kunt hem bijvoorbeeld verkopen aan een autosloperij in Amsterdam. In dit blog vertellen we u meer over de WOK-status en over de mogelijkheden met uw niet werkende auto.

WOK-status, wat is dat?

WOK staat voor ‘wacht op keuring’. Een auto krijgt een WOK-status wanneer hij opnieuw gekeurd moet worden, bijvoorbeeld wanneer hij beschadigd is of na een ongeluk. Een WOK-status kan worden opgelegd door de politie, de RDW of een schade-expert. Het is in Nederland niet toegestaan om met een auto met een WOK-status op de openbare weg te rijden, met uitzondering van een ritje naar het dichtstbijzijnde keuringsstation.

Mag u een auto met een WOK-status verkopen?

Het is in Nederland wettelijk toegestaan om een auto met een WOK-status te verkopen. Als verkoper bent u in dat geval wel verplicht om de reparatiekosten van de auto op u te nemen en de auto opnieuw laten keuren door de RDW. Dat is natuurlijk een heleboel werk, en bovendien kan dit proces flink in de kosten gaan lopen. Hierdoor kan het zijn dat u niet veel geld meer overhoudt aan uw auto met WOK-status.

Uw WOK-auto verkopen aan een autosloperij

In veel gevallen is een WOK-auto in dergelijke mate beschadigd dat deze rijp is voor de sloop. In dat geval kunt u uw auto verkopen aan een autosloperij. Wanneer u uw auto verkoopt aan een autosloperij, dan hoeft u hem niet te laten repareren of keuren en krijgt u er alsnog een mooi bedrag voor. Een autosloperij zorgt ervoor dat uw WOK-auto op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt tot bruikbare grondstoffen. Ook worden de bruikbare onderdelen uit de auto verwijderd en opnieuw gebruikt in andere auto’s.

Laadpaal aan huis? Let op deze punten!

Waar u op moet letten bij een laadpaal aan huis

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een elektrische of hybride auto en kopen daar dan ook een laadpaal bij. Dat is heel verstandig, want er zitten veel voordelen verbonden aan een laadpaal aan huis. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of de auto wel veilig geparkeerd staat en kan uw auto gewoon ‘s nachts opladen terwijl u slaapt. Kiest u er ook voor om thuis een laadpaal te laten installeren? Dan zijn er een paar punten om rekening mee te houden. Vijfde versnelling vertelt u er graag meer over, lees snel verder!

De locatie van de laadpaal

Het is handig om vooraf goed te bedenken waar u de laadpaal precies wilt laten plaatsen. Wilt u de auto op uw oprit opladen of op een andere plek op uw terrein? Zorg er ook voor dat de laadpaal aan de juiste kant wordt bevestigd, zodat u met de stekker altijd gemakkelijk de laadaansluiting van uw auto kunt bereiken. De plek waar de stekker in de auto gaat verschilt per auto, zorg daarom dat u dit vantevoren heeft uitgezocht. Bij de Nissan Leaf zit het laadpunt bijvoorbeeld in de neus, terwijl deze bij een Tesla achterin zit.

Hoeveel auto’s wilt u opladen?

Een tweede punt om rekening mee te houden is hoeveel auto’s u wilt opladen. Heeft u bijvoorbeeld twee auto’s met een laadmogelijkheid? Bedenk dan of u deze tegelijkertijd op wilt laden of één voor één. Zo weet u hoeveel laadpalen u nodig heeft. Ook is het onhandig om de auto’s van plek te moeten verwisselen wanneer u maar één laadpaal aanschaft voor meerdere auto’s.

Hoeveel kilowatt heeft uw auto nodig?

Ook niet onbelangrijk is het vermogen dat uw auto nodig heeft om op te laden. Wanneer u kiest voor een laadpaal met een lager vermogen, kan het erg lang duren voordat uw auto helemaal is opgeladen, in sommige gevallen zelfs wel 24 uur! Ook zijn er laadpalen met verschillende fase aansluitingen. Zorg ervoor dat deze altijd klopt bij de aansluiting die uw auto nodig heeft.

laadpaal aan huis

Zo kies je de juiste motorrijschool

Snel met je motor de weg op

Natuurlijk is een auto handig om van punt A naar punt B te komen, maar een motor is natuurlijk veel stoerder en leuker om op te rijden. Bovendien kun jij met een motor voortaan gewoon langs de files heen rijden! Als je je motorrijbewijs wilt behalen, is het belangrijk om eerst een aantal rijlessen te nemen. Vijfde Versnelling vertelt je graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van een motorrijschool.

Een fijne instructeur

Een slechte rijschool en instructeur zijn vaak de reden dat mensen stoppen met hun motorrijlessen. Hartstikke zonde van de tijd en het geld dat zij al aan de lessen kwijt zijn geraakt! Door vooraf goed onderzoek te doen naar je rijschool kun je dit voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar:

  • Reviews van eerdere klanten
  • Heb je een klik met de instructeur?
  • De gebruikte lesmethode

Grotere rijscholen hebben vaak meerdere instructeurs beschikbaar. Dat is erg handig, omdat je daardoor vaker kunt lessen. Ook kun je bij een grotere rijschool eventueel wisselen van instructeur als blijkt dat het toch niet helemaal klikt.

De locatie

Het is een beetje een open deur, maar natuurlijk is het allereerst belangrijk om rekening te houden met de locatie van de rijschool. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Amersfoort? Zoek dan via Google naar een motorrijschool in Amersfoort. Vraag een proefles aan en kijk of deze rijschool bij jou past.

Lestijden

Waarschijnlijk heb je het op doordeweekse dagen tijdens kantooruren druk met werk of studie. Daarom is het fijn om een rijschool te kiezen waar je ook in de avonden en in het weekend kunt lessen. Vraag van tevoren wat de mogelijkheden zijn qua lestijden en hoeveel lessen je in de week kunt volgen bij deze rijschool.

De materialen

Natuurlijk is het niet nodig om meteen op de allernieuwste Ducati te gaan lessen. Maar het is wel heel belangrijk dat de motor waar je tijdens je lessen op rijdt veilig en betrouwbaar is. Vraag ook of het mogelijk is om een motorpak te lenen bij je rijschool. Zo hoef je pas je eigen motorpak aan te schaffen als je je rijbewijs ook echt in bezit hebt.

motorrijschool