06-58760379

Slide background
Slide background
Slide background

Zo kies je de juiste motorrijschool

Snel met je motor de weg op

Natuurlijk is een auto handig om van punt A naar punt B te komen, maar een motor is natuurlijk veel stoerder en leuker om op te rijden. Bovendien kun jij met een motor voortaan gewoon langs de files heen rijden! Als je je motorrijbewijs wilt behalen, is het belangrijk om eerst een aantal rijlessen te nemen. Vijfde Versnelling vertelt je graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van een motorrijschool.

Een fijne instructeur

Een slechte rijschool en instructeur zijn vaak de reden dat mensen stoppen met hun motorrijlessen. Hartstikke zonde van de tijd en het geld dat zij al aan de lessen kwijt zijn geraakt! Door vooraf goed onderzoek te doen naar je rijschool kun je dit voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar:

  • Reviews van eerdere klanten
  • Heb je een klik met de instructeur?
  • De gebruikte lesmethode

Grotere rijscholen hebben vaak meerdere instructeurs beschikbaar. Dat is erg handig, omdat je daardoor vaker kunt lessen. Ook kun je bij een grotere rijschool eventueel wisselen van instructeur als blijkt dat het toch niet helemaal klikt.

De locatie

Het is een beetje een open deur, maar natuurlijk is het allereerst belangrijk om rekening te houden met de locatie van de rijschool. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Amersfoort? Zoek dan via Google naar een motorrijschool in Amersfoort. Vraag een proefles aan en kijk of deze rijschool bij jou past.

Lestijden

Waarschijnlijk heb je het op doordeweekse dagen tijdens kantooruren druk met werk of studie. Daarom is het fijn om een rijschool te kiezen waar je ook in de avonden en in het weekend kunt lessen. Vraag van tevoren wat de mogelijkheden zijn qua lestijden en hoeveel lessen je in de week kunt volgen bij deze rijschool.

De materialen

Natuurlijk is het niet nodig om meteen op de allernieuwste Ducati te gaan lessen. Maar het is wel heel belangrijk dat de motor waar je tijdens je lessen op rijdt veilig en betrouwbaar is. Vraag ook of het mogelijk is om een motorpak te lenen bij je rijschool. Zo hoef je pas je eigen motorpak aan te schaffen als je je rijbewijs ook echt in bezit hebt.

motorrijschool

Je theorie examen halen in Amsterdam West

Haal je autorijbewijs!

Wanneer je je autorijbewijs wilt halen is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede autorijschool in Amsterdam West. Je instructeur leert je hoe je je in het verkeer moet gedragen, en hoe je de controle in handen houdt. Echter is het daadwerkelijke rijden niet het enige onderdeel van het halen van je autorijbewijs. Veel mensen hebben moeite met het theorie examen. Onze tip? Volg een theoriecursus in Amsterdam West!

Theoriecursus volgen in Amsterdam West

Vanaf je 16e levensjaar mag je het theorie examen doen. Veel mensen kiezen ervoor om dit theorie examen te oefenen met boeken. Echter werkt deze methode niet voor iedereen. Daarom kun je ook een theoriecursus volgen in Amsterdam West om je te helpen met het oefenen voor het examen. Deze cursus wordt dan gegeven door een docent, en je kunt samen met andere leerlingen de theorie oefenen. Alle regels worden helder en duidelijk uitgelegd. De docent is ervaren, en weet alles over de onderwerpen die voorbijkomen in het theorie examen, zoals de betekenissen van verkeersborden.

Een autorijschool die voor jou werkt

Wanneer je je rijbewijs wilt halen, is het vooral belangrijk om een autorijschool in Amsterdam West in te schakelen waar jij je goed bij voelt, en die voor jou werkt. Je moet immers flink wat tijd besteden met je rijinstructeur wanneer je je examen wilt halen. Wij raden je aan om, wanneer je een rijschool in Amsterdam West gekozen hebt, een proefles aan te vragen om te kijken of de manier van lesgeven voor jou goed voelt.

Theorie oefenen en examen afnemen

Wil jij je theorie examen oefenen in Amsterdam West onder begeleiding van een ervaren instructeur? Kies dan voor een rijschool die deze mogelijk ook aanbiedt. Door de praktijklessen van de autorijschool te combineren met een theoriecursus die ook door dat bedrijf gegeven wordt, kun je namelijk in veel gevallen rekenen op een interessante korting.

Zo haal je alles uit je rijlessen in Eindhoven

Haal het maximale uit je rijles

Wil jij binnenkort gaan beginnen met rijlessen? Rijschool Vijfde versnelling geeft je graag tips om jouw
rijlessen in Eindhoven maximaal te benutten. Je leest er meer over in dit blog.

Kies de juiste rijschool

De eerste stap is het selecteren van een geschikte rijschool. Zoek via internet eens naar een rijschool in de buurt van Eindhoven die een hoog slagingspercentage heeft. Ook de ervaringen van eerdere klanten zijn belangrijk. Op Google vind je bij veel rijscholen reviews waar je deze ervaringen kunt lezen. Neem vervolgens een proefles om er achter te komen of de rijschool bij je past. Bij rijscholen is de goedkoopste optie lang niet altijd de beste. Rijscholen met lagere lesprijzen bieden soms onvolledige lespakketten, gebruiken niet de juiste lesmethode of scholen hun instructeurs onvoldoende bij.

Neem wekelijks een rijles

Zorg dat er bij het plannen van je rijlessen geen grote gaten ontstaan in je lesrooster. Wanneer je een aantal weken niet gaat rijlessen, dan zul je merken dat je de opgedane kennis alweer deels verloren bent. Dat is natuurlijk zonde van het geld dat je hebt uitgegeven aan de eerdere rijlessen!

Volg rijlessen onder verschillende omstandigheden

Probeer je lessen niet wekelijks op hetzelfde tijdstip te laten plaatsvinden, maar zorg voor variatie in de dag en het tijdstip. Hierdoor kom je tijdens je rijlessen in verschillende verkeerssituaties terecht. Plan bijvoorbeeld eens een les in de avond als het donker is, of tijdens de spits. Als je al deze verkeerssituaties al een keer hebt meegemaakt dan kom je tijdens je examen niet voor verrassingen te staan.

Kijk televisieprogramma’s over autorijden

Er komen op televisie meer dan genoeg programma’s over autorijden voorbij. Denk hierbij aan ‘Blik op de weg’, ‘De slechtste chauffeur van Nederland’ en ‘Wegmisbruikers’. Deze programma’s zijn niet alleen leuk om te kijken, ze zijn ook nog eens ontzettend leerzaam! Je moet natuurlijk geen voorbeeld nemen aan deze chauffeurs, maar je kunt er juist van leren hoe je niet moet autorijden. Je ziet deze chauffeurs soms de raarste capriolen uithalen, van bumperkleven, rechts inhalen tot aan onnodig links rijden. Dat is een goede reminder voor jou wanneer je de volgende keer weer in de auto zit!

Een niet rijdende auto verkopen

Hoe verkoop je een niet rijdende auto?

Rijdt jouw auto niet meer? Tegenwoordig zien we bij de Vijfde Versnelling steeds vaker dat kapotte auto’s aan de kant worden gezet als ze het niet meer doen. Dat is zonde, want je kunt gewoon nog geld verdienen aan je sloopauto. Wil jij je sloopauto verkopen in de regio van Amersfoort? Neem dan contact op met een autosloperij bij jou in de buurt.

Wat gebeurt er met kapotte auto’s?

In de praktijk zien we vaak dat veel mensen die een kapotte auto voor de deur hebben staan deze wel willen laten repareren, maar daar simpelweg niet aan toe komen. Zo’n auto blijft dan jarenlang stil staan en kan daardoor niet gemakkelijk meer gerepareerd worden. Heb jij een kapotte auto voor de deur staan en weet je niet wat je ermee moet? Verkoop hem dan aan een autosloperij, deze komt de auto voor je ophalen en je kunt er ook nog flink wat geld mee verdienen! Is de sloopauto ouder dan 15 jaar? Dan kun je een prijs rekenen van tussen de vijf en tien cent per kilo, deze prijs vermenigvuldig je vervolgens met het gewicht van de auto. Zo levert een auto van duizend kilogram tussen de 50 en 100 euro op.

niet rijdende auto verkopen

Snel van je auto af

Op het platteland komt het vaak voor dat mensen nog ergens op hun erf of in de schuur een oude, kapotte auto hebben staan die ze ooit nog wilden laten repareren. Vaak komt dat er niet van, en op een gegeven moment moet de auto dan op worden geruimd. De meeste mensen weten niet dat een autosloperij de auto ook voor hen komt ophalen. Ze weten niet hoe ze de auto naar de sloper moeten vervoeren en daarom laten ze hem thuis staan. Door een autosloperij in de buurt op te bellen ben je snel van je auto af en krijg je er ook nog een leuk geldbedrag voor.

Welke alcoholtester moet je kopen?

Altijd veilig op weg door een alcoholtester te kopen voor in je auto

Bij de vijfde versnelling zijn wij gepassioneerd over veilig autorijden. Daarom vertellen we je graag waarom jij een alcoholtester moet kopen voor in je auto. In dit blog vertellen we je over de verschillende soorten alcoholtesters, lees dus snel verder!

Welke alcoholtester ga je kopen?

Weet je niet welke alcoholtester je wilt kopen? Er zijn veel verschillende soorten alcoholtesters op te markt, wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet welke alcoholtester je moet kopen. Daarom vertellen wij je graag over de verschillende alcoholtesters om te kopen.

Wanneer de eenmalige alcoholtester kopen?

De eenmalige alcoholtester kun je maar één keer gebruiken. Deze alcoholtester kun je kopen wanneer je niet vaak een alcoholtester nodig hebt. De eenmalige alcoholtester kun je kopen omdat hij goedkoop, hygiënisch en lang houdbaar is. De eenmalige alcoholtester werkt zonder batterijen en is zeer gebruiksvriendelijk. Wil jij een eenmalige alcoholtester kopen? Zoek dan eens op internet naar een verkoper die voldoet aan de wetgeving op het gebied van de alcoholtester.

Wanneer een alcoholtester handtoestel kopen?

De handtoestel variant van de alcoholtester kunt u kopen wanneer u van plan bent om uw alcoholtester vaker te gaan gebruiken. Voor zowel particulieren als in de professionele sector is de handtoestel alcoholtester zeer geschikt. Het voordeel is dat je niet steeds een nieuwe alcoholtester hoeft te kopen, dat scheelt veel moeite.

Tips bij het kopen van een alcoholtester

Let er bij het kopen van een alcoholtester op dat deze het NF keurmerk draagt, waardoor je hem ook in Frankrijk mag gebruiken. Door je alcoholtester te kopen bij een specialist, ben je er zeker van dat je alcoholtester voldoet aan alle wetgevingen van Nederland. Veel succes bij het kopen van je alcoholtester!

Profiteer van de kwaliteit van de Suzuki dealer in Amersfoort

Ben jij op zoek naar een Suzuki dealer in Amersfoort om jou te voorzien van de perfecte auto? Of heb je al een Suzuki en wil je deze graag door een betrouwbare dealer laten onderhouden of repareren? Dan ben je bij Kreijne aan het juiste adres. Deze Suzuki dealer in Amersfoort biedt een uitstekende klantenservice en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Lees hier wat ze voor jou kunnen betekenen.

Aantrekkelijk aanbod

Bij de Suzuki dealer in Amersfoort heb je de keuze uit allerlei verschillende Suzuki modellen. Er is voor ieder wat wils: van grote SUV’s tot de compacte hatchbacks. De keuze is aan jou. Daarnaast krijg je bij deze dealer ook nog de keuze tussen het kopen of leasen van de auto. Aan beide opties kleven voor- en nadelen en het is dan ook een goed idee om deze met een expert goed door te spreken voordat je een keuze maakt. Ook dit is voor Suzuki dealer Kreijne in Amersfoort geen probleem.

 

Maak een testrit met jouw favoriete Suzuki

suzuki dealer amersfoortVoordat je besluit welke auto het beste bij jou past, is het altijd verstandig om eerst een proefritje te maken. Dit geeft je de mogelijkheid om alle functies aan het werk te zien en te voelen hoe de auto rijdt. Bij Suzuki dealer Kreijne in Amersfoort kun je eenvoudig een proefrit aanvragen door het formulier op de website in te vullen. Je hoeft alleen maar aan te geven welk je auto wilt testen en wanneer. Een medewerker van de dealer zal vervolgens contact met je opnemen om een afspraak te maken.

De voordelen van een erkende dealer

De Suzuki dealer in Amersfoort is een erkende dealer, wat inhoudt dat je hier van talloze voordelen kunt profiteren. Dit geldt niet alleen voor het kopen van een auto, maar ook voor het laten onderhouden of repareren van jouw Suzuki. Bij de aangeboden diensten zit het volgende inbegrepen:

  • Bij een erkende Suzuki dealer profiteer je altijd van garantie op zowel de uitgevoerde werkzaamheden als de gemonteerde onderdelen.
  • Er worden bij reparaties en onderhoudsbeurten altijd originele Suzuki onderdelen gebruikt.
  • Bij elk bezoek aan de dealer wordt alle software van de auto geüpdatet naar de nieuwste versie.

Kortom, bij de Suzuki dealer in Amersfoort weet je zeker dat jouw auto in goede handen is.

Contactformulieren

Op de website van de Suzuki dealer in Amersfoort zijn verschillende contactformulieren te vinden. Elk van deze formulieren heeft een ander doel, namelijk:

  1. Een vraag stellen aan de dealer of feedback geven over de service, een reparatie of iets dergelijks.
  2. Een afspraak maken voor een proefrit met een auto naar keuze.
  3. Een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt, reparatie of APK.

Nadat je het formulier hebt opgestuurd, neemt een medewerker van de Suzuki dealer Kreijne in Amersfoort zo snel mogelijk contact met je op om verdere details te bespreken. Zo eenvoudig kan het dus zijn.

De taxichauffeur: dit wist u nog niet over dit beroep!

Feiten over taxichauffeurs

Overweegt u binnenkort een taxi te boeken? Indien u wel eens met de taxi reist, gaat u vast wel eens met uw chauffeur in gesprek. Dit is niet enkel gezellig voor u, maar ook voor de chauffeur. Toch zijn er dingen die u vast nog niet wist over taxichauffeurs. In dit blog beantwoorden wij enkele vragen die u wellicht heeft. Lees verder om meer te weten te komen over de taxichauffeur!

Hoeveel verdient een taxichauffeur?

Een taxichauffeur heeft er aan het einde van zijn dag vele kilometers opzitten. Wellicht meer dan u denkt. Een professionele taxi service rijdt met een taxi tot wel 50.000 km per jaar. Dit is omgerekend al snel 100 km op een dag. Toch staat een chauffeur vaak stil. Met name wanneer er op een klant gewacht moet worden. Dit zorgt er ook voor dat de omzet van de chauffeur daalt. Niet elke chauffeur rijdt 5,5 uur op een dag en neemt hierbij een pauze. Echter is dit wel verplicht volgens de wettelijke regels. Als een taxichauffeur is aangesloten bij een professioneel taxibedrijf, verdient deze zo’n €21,87 per rit. Echter wordt hier nog geld vanaf gehaald. Zo moeten de verzekeringen, belastingen, benzine en afschrijving van de auto worden betaald. Hoe meer kilometers een auto maakt, des te minder de auto waard wordt. Als alle bedragen van de inkomsten zijn afgetrokken, verdient een chauffeur
11 euro per uur. Een taxichauffeur werkt per jaar vaak 2.600 uur. Meer dan 40 uur per week dus zelfs.

Welke opleiding heeft een taxichauffeur?

Wanneer u met een betrouwbare taxichauffeur te maken heeft, is er ook sprake van dat deze een opleiding heeft gevolgd. Voordat een chauffeur de weg op mag, dient deze aan belangrijke eisen te voldoen. Zo moet deze beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook dient de taxichauffeur een chauffeurspas te behalen binnen de opleiding. Wanneer de taxichauffeur eindexamen doet, moet de chauffeur bewijzen dat hij iemand naar de juiste plek van bestemming kan vervoeren.

Hoe ziet een dag van een taxichauffeur eruit?

Een doorsnee dag van een taxichauffeur is een dag waarop hij of zij met diverse situaties te maken krijgt. Niet elke persoon gaat respectvol met een ander om. Een taxichauffeur maakt geregeld mee dat een klant respectloos is of niet goed gehumeurd is. Soms is hierbij zelfs sprake van geweld en intimidatie. Dit heeft veel impact op een taxichauffeur. Uw toekomstige chauffeur is wellicht wel een keer mishandeld door een klant, omdat deze het tarief niet wilde betalen. Behandel een chauffeur dan ook altijd met respect wanneer u gebruik maakt van de taxi.

Ga op zoek naar een professionele taxi service!

Wenst u meer te weten over de eisen van taxichauffeurs of wilt u een taxi boeken bij een betrouwbare taxi service? Ga dan op zoek naar een professioneel taxibedrijf. Via Google kunt u zien welke taxibedrijven er bij u in de omgeving actief zijn en zo contact opnemen. Wij wensen u alvast een fijne taxirit toe!

Zo vindt u het juiste taxibedrijf in Nijmegen

Taxibedrijf Nijmegen

Wilt u een snelle en comfortabele taxirit in de regio Nijmegen reserveren? Bent u bijvoorbeeld van plan om een mooi festival te bezoeken? Of heeft u een zakelijke afspraak waar u snel en gemakkelijk heen gebracht wilt worden? Ga dan op zoek naar een betrouwbaar taxibedrijf in de regio Nijmegen. Een taxibedrijf kan u snel van A naar B brengen, zonder dat u zich ergens druk over hoeft te maken. Maar hoe kunt u nu het gewenste taxibedrijf bij u in de buurt vinden? In dit blog geven wij u graag tips. Wij vertellen bijvoorbeeld waar u op moet letten wanneer u een taxibedrijf zoekt. Benieuwd geworden naar onze tips? Lees dan snel verder!

Een transparant taxibedrijf

Een betrouwbaar taxibedrijf is meestal ook een transparant taxibedrijf. Dat betekent dat zij alle informatie duidelijk naar u als klant communiceren. De meeste taxibedrijven hebben tegenwoordig een website waarop alle nodig informatie te vinden is. Hier vindt u bijvoorbeeld de mogelijkheden op het gebied van vervoer die zij aanbieden en de tarieven die zij daarvoor rekenen. Om het voor u nog laagdrempeliger te maken, is het bij sommige taxibedrijven mogelijk om via de website een taxi te reserveren. Makkelijker kan het bijna niet! Ga daarom op zoek naar een transparant taxibedrijf in Nijmegen.

Dag en nacht bereikbaar

Naast transparant is een goed taxibedrijf ook 7 dagen per week bereikbaar. U wilt immers dat u uw vertrouwde taxi op elk moment van de dag kunt inschakelen voor een veilige rit. Of dat u nu ‘s nachts terug naar huis wilt van een feestje in Nijmegen of dat u een rit naar de luchthaven wenst, bij een goed taxibedrijf is het allemaal mogelijk. Gelukkig zijn er in de regio Nijmegen zeker wel taxibedrijven die 24/7 voor u klaarstaan.

Veilige wagens

Tot slot maakt een goed taxibedrijf gebruik van veilige en comfortabele wagens. Op de website van een taxibedrijf kunt u vaak checken met wat voor auto’s het taxibedrijf rondrijdt. Heeft het bedrijf een wagenpark met mooie, luxe en betrouwbare auto’s? Dan bent u aan het juiste adres! Benader het taxibedrijf in Nijmegen en reserveer direct.

Reserveer uw taxirit in Nijmegen

Heeft u met onze hulp een betrouwbaar taxibedrijf kunnen vinden in de regio Nijmegen? Wij hopen het van harte. Reserveer direct uw gewenste taxirit naar het festival of uw zakelijke afspraak. Voor meer informatie over het taxibedrijf gaat u naar de website of neemt u direct contact met hen op. Wij wensen u een fijne en comfortabele reis in Nijmegen!

Wijziging verkeersborden

Nieuwe borden en andere verkeerstips

http://www.rijkswaterstaat.nl/images/Flyer%20vaste%20uitwijkroutes_tcm174-189614.pdf

Wijziging verkeersregels per 1 april 2008

In het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RW 1990) staan de gedragsregels in het verkeer, de verkeersborden en de verkeerstekens op het wegdek. Af en toe veranderen er regels of worden ze duidelijker opgeschreven als er misverstanden over blijken te bestaan. In een actuele aanpassing van het RNA/ 1990 staan wijzigingen die op 1 april 2008 ingaan en ook een aantal wijzigingen die pas in de loop van volgend jaar ingaan. Aan de laatste zal tegen die tijd aandacht aan worden besteed. De belangrijkste wijzigingen die op1 april 2008 ingaan staan hieronder.