Ga naar hoofdinhoud

5 redenen voor een elektrische auto

5 redenen voor een elektrische auto

Hierom koop je een elektrische auto

Sta je op het punt een nieuwe auto te kopen? Ga dan eens voor een elektrische auto. Met een elektrische auto profiteer je namelijk van veel voordelen. Benieuwd welke voordelen dat zijn? Lees dit blog en laat je inspireren!

1. Je bespaart geld

Als jij ervoor kiest om een elektrische te auto te nemen als volgende bolide, zul je aardig wat kosten besparen. Een elektrische auto is gemiddeld dan wel iets duurder dan een benzineauto, maar daar staat wel tegenover dat het opladen van een elektrische auto goedkoper is dan benzine. Het kost je dus minder geld om dezelfde afstand af te leggen. Daar komt bovenop dat een elektrische auto goedkoper is in onderhoud.

2. Minder onderhoud

Niet alleen is een elektrische auto goedkoper in onderhoud, hij vergt ook nog eens minder onderhoud. Dit komt doordat de aandrijving van een elektrische auto heel eenvoudig is. Omdat een elektrische wagen weinig mechanische en draaiende onderdelen heeft, zijn er maar weinig onderdelen die voor slijtage zorgen. Daarnaast zorgt een lage temperatuur ervoor dat er geen trillingen in de motor zijn.

3. Veilig de weg op

Een elektrische auto rijdt simpelweg veiliger. De wagens hebben een lager zwaartepunt, een betere kreukelzone, minder vaak kortsluiting en een lager brandgevaar. En uiteraard bevat een elektrische auto geen explosieve vloeistoffen.

4. Eenvoudig opladen aan huis

Als je een benzine auto hebt, is tanken niet alleen relatief duur, maar je moet er ook nog eens de deur voor uit. Als je een elektrische auto hebt, kun je ook nog een laadpaal voor in of aan huis aanschaffen. Zo laad je thuis eenvoudig de auto op terwijl je slaapt. Ga je de weg op? Dan laad je de auto eenvoudig op bij een openbaar oplaadpunt. Je hebt hier alleen maar een pas voor nodig die je eenvoudig aanvraagt.

5. Milieuvriendelijk

Het laatste pluspunt van de elektrische auto is het feit dat het velen malen beter is voor het milieu dan een benzineauto. Heb je zonnepanelen op het dak? Dan kun je de auto ook nog thuis opladen door middel van zonne-energie. Ook is de elektrische auto tijdens het rijden volledig CO2 en uitlaatgas vrij.

Meer weten over de voordelen van elektrische rijden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je met alle plezier verder.

Back To Top